Drinkwatersysteem

Wat is een drinkwatersysteem voor HORECA, hotel, restaurant en café?

In de wereld van hotels, restaurants en cafés – vaak samengevat als HORECA – is een betrouwbaar en efficiënt drinkwatersysteem absoluut essentieel. Het gaat er niet alleen om de klanten tevreden te houden, maar ook om te voldoen aan alle noodzakelijke voorschriften. Ontdek het beste drinkwatersysteem voor HORECA. Een goed drinkwatersysteem garandeert schoon en veilig water voor alles van drinken tot koken en schoonmaken. Hier volgt wat meer informatie over wat een goed watersysteem voor HORECA is. Je kan een drinkwatersysteem huren of kopen.

 • Waterbron: Het eerste waar je aan moet denken bij het opzetten van een watersysteem is waar je water vandaan komt. Dit kan de gemeentelijke watervoorziening zijn of soms een eigen put. Waar je je water ook vandaan haalt, het is belangrijk om het regelmatig te testen om er zeker van te zijn dat het veilig en gezond is.
 • Filtratie: Het is echt belangrijk om een goed filtersysteem te hebben. Dit verwijdert eventuele onzuiverheden uit het water, verbetert de smaak en geur en beschermt mensen tegen gezondheidsrisico’s. Er zijn veel manieren om water te filteren. Er zijn veel manieren om water te filteren, van actieve koolfilters tot omgekeerde osmosesystemen en UV-sterilisatie.
 • Opslagtanks: Op plekken zoals hotels en restaurants heb je vaak grote tanks nodig om water in op te slaan als er veel vraag naar is. Deze tanks moeten gemaakt zijn van materialen die veilig zijn voor voedsel en moeten regelmatig worden schoongemaakt om de groei van bacteriën en besmetting tegen te gaan. Je moet misschien ook denken aan isolatie en temperatuurregeling om het water in goede conditie te houden.
 • Distributiesysteem: Het distributiesysteem zijn alle leidingen en armaturen die het water in je zaak krijgen. Je moet ervoor zorgen dat je materialen gebruikt die voldoen aan de gezondheids- en veiligheidsregels en die niet corroderen of uitlogen. Het is ook heel belangrijk om dit systeem regelmatig te controleren om eventuele lekken of problemen snel op te sporen.
 • Filtratie op de plaats van gebruik: Naast een centraal filtersysteem kan het een goed idee zijn om filtratieapparatuur te hebben bij gootstenen en andere plaatsen waar water wordt gebruikt om te drinken of te koken. Deze geven een extra beschermingslaag door het water nog meer te reinigen net voordat het wordt gebruikt.
 • Temperatuurregeling: Water op de juiste temperatuur houden is de sleutel om het veilig en van goede kwaliteit te houden. Koud water moet onder de 20°C worden gehouden om de groei van bacteriën te stoppen, terwijl warm water boven de 60°C moet zijn om schadelijke ziekteverwekkers te doden. Automatische systemen die de temperatuur controleren en aanpassen kunnen je helpen om je aan deze richtlijnen te houden.
 • Terugstroombeveiliging: Van terugstroming is sprake als water terugstroomt in het sanitair, wat verontreiniging kan veroorzaken. Het installeren van terugstroombeveiligingen zoals terugslagkleppen en luchtgaten kan dit voorkomen en mogelijk besmet water uit je watersysteem houden. Zoals met alles het geval is, moeten deze apparaten regelmatig getest en onderhouden worden om er zeker van te zijn dat ze goed werken.
 • Aan de goede kant van de regels blijven: Als het gaat om het opzetten van een watersysteem voor horecabedrijven, is het absoluut essentieel om je aan de plaatselijke regels en industrienormen te houden. Dit betekent dat je het advies van gezondheidsinstanties, bouwvoorschriften en relevante brancheorganisaties tot op de letter moet volgen. Vergeet niet om regelmatig controles en tests van de waterkwaliteit in te plannen om er zeker van te zijn dat alles op rolletjes loopt.

Je watersysteem in topvorm houden is niet alleen een kwestie van hokjes aankruisen, het is van vitaal belang voor de reputatie en het succes van elke horecazaak. Door goede werkwijzen te hanteren voor het filteren, opslaan, distribueren en onderhouden van water, kunnen bedrijven hun klanten heerlijk, veilig water bieden en tegelijkertijd aan de juiste kant van de wet blijven. Om alles in goede conditie te houden, zijn regelmatige controle, testen en professioneel onderhoud belangrijke onderdelen van het effectief beheren van je watersysteem.

Voor horecabedrijven is het een slimme zet om contact op te nemen met waterbehandelingsdeskundigen of loodgieters. Zij kunnen jouw specifieke situatie bekijken en je helpen een watersysteem te ontwerpen dat aan alle eisen voldoet.

Drinkwatersysteem

Gezuiverd water voor HORECA

In de bruisende wereld van hotels, restaurants en cafés – vaak HORECA genoemd – is de waarde van gezuiverd water werkelijk onmetelijk. Het is een stille held die een cruciale rol speelt in tal van bedrijfsonderdelen, die zowel de kwaliteit van het geserveerde eten en drinken als het handhaven van de hoogste hygiëne normen garandeert. Laten we eens kijken waarom gezuiverd water de onbezongen held is in HORECA:

 • Hygiëne en veiligheid: Stel je voor: water dat vrij is van vervelende dingen zoals bacteriën, virussen en chemicaliën. Dat is wat gezuiverd water te bieden heeft, het voldoet aan de strenge hygiëne- en veiligheidsnormen die vereist zijn bij het bereiden van voedsel en dranken. Dit speelt een cruciale rol bij het voorkomen van door voedsel overgedragen ziekten en het tevreden en gezond houden van klanten.
 • Behoud van smaak en aroma: Gezuiverd water is als een blanco schildersdoek – het heeft geen onaangename smaken of geuren die de smaken en aroma’s van je eten en drinken kunnen beïnvloeden. Het laat de natuurlijke smaken van je ingrediënten de show stelen zonder enige tussenkomst.
 • Consistente kwaliteit: Het gebruik van gezuiverd water is als een geheim wapen voor consistentie. Of je nu kookt, het perfecte kopje koffie zet of een cocktail mixt, de zuiverheid van water draagt bij aan de uniformiteit van smaak en textuur, waardoor de algehele eetervaring naar een hoger niveau wordt getild.
 • Onderhoud van apparatuur: Gezuiverd water is niet alleen geweldig voor eten en drinken – het helpt ook om je apparatuur in topvorm te houden. Denk aan koffiezetapparaten, ijsmachines en vaatwassers – het gebruik van gezuiverd water voorkomt de opbouw van mineralen en corrosie, wat minder reparaties of vervangingen en lagere operationele kosten betekent.
 • Verbeterde presentatie: Ooit gemerkt hoeveel beter een cocktail eruit ziet met heldere, onzuivere ijsblokjes? Dat is een ander voordeel van gezuiverd water. Het is de sleutel tot het bereiken van optimale resultaten in voedselpresentatie, vooral bij dranken waar helderheid en ijskwaliteit de visuele aantrekkingskracht kunnen maken of breken.
 • Duurzaamheid: Kiezen voor gezuiverd watersystemen in plaats van flessenwater voor eenmalig gebruik is een stap in de richting van groenere HORECA activiteiten. Het is een eenvoudige manier om het plastic afval van wegwerpwaterflessen te verminderen, in lijn met milieuvriendelijke praktijken en onze planeet helpend.
 • Voldoen aan voorschriften: Gezuiverd water voldoet aan alle strenge eisen van gezondheidsinstanties en bestuursorganen in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie. Door gezuiverd water te gebruiken, kunnen HORECA zaken laten zien dat ze voldoen aan de hygiëne- en veiligheidsnormen, boetes vermijden en hun reputatie vlekkeloos houden.
 • Klanttevredenheid: Uiteindelijk gaat het erom de klanten tevreden te houden. Ze verwachten eten en drinken van hoge kwaliteit in een schone, hygiënische omgeving en gezuiverd water speelt een belangrijke rol bij het voldoen aan deze verwachtingen. Door prioriteit te geven aan de waterkwaliteit kun je de loyaliteit van je klanten vergroten en ze aanmoedigen om zaken te blijven doen.

In een notendop, gezuiverd water is een must-have in de HORECA industrie. Het heeft invloed op alles, van hygiëne en veiligheid tot smaakconsistentie en het onderhoud van apparatuur. Door te investeren in waterzuiveringssystemen en van de waterkwaliteit een prioriteit te maken, kunnen HORECA zaken de hoogste normen handhaven en zorgen dat klanten terugkomen voor meer. Uiteindelijk leidt dit tot een succesvol bedrijf waar iedereen trots op kan zijn.


Beste drinkwatersystemen voor restaurants

Bij het kiezen van het ideale watersysteem voor restaurants moet je aan een paar belangrijke dingen denken. Het draait allemaal om het vinden van de perfecte balans tussen efficiëntie, milieuvriendelijkheid, budgetvriendelijkheid en natuurlijk het tevreden houden van je klanten. Hier zijn enkele topkeuzes die je misschien wilt overwegen:

 • Filtratie systemen: Een filtratie systeem kan een doorbraak zijn. Het garandeert dat het water dat je serveert zuiver is en vrij van schadelijke stoffen. Deze systemen gebruiken alles van koolstoffiltratie, omgekeerde osmose of zelfs UV-sterilisatie om verontreinigingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat je water top smaakt.
 • Flesloze waterkoelers: Deze waterkoelers worden rechtstreeks op je waterleiding aangesloten, waardoor je geen plastic flessen nodig hebt. Ze bieden een constante stroom koud, gefilterd water, verminderen afval en helpen de planeet. Bovendien kun je er op de lange termijn meer geld mee besparen dan doorlopend flessenwater te kopen.
 • Koolzuursystemen: Als je bruisend water aanbiedt, heb je een koolzuursysteem nodig. Deze handige machines veranderen gewoon kraanwater in bruisend water als en wanneer je het nodig hebt. Je hebt geen voorverpakte flessen of blikjes meer nodig. Je kunt ze zelfs koppelen aan de drankautomaat van je restaurant voor gemakkelijke toegang.
 • Doseer systemen: Deze handige systemen zijn een gemakkelijke manier voor klanten om zichzelf water te serveren. Ze kunnen bestaan uit zelfbedieningsstations met kranen of tuiten waar klanten hun glazen of herbruikbare flessen kunnen vullen. Ze zijn geweldig om verspilling tegen te gaan en mensen aan te moedigen hun flessen te hergebruiken.
 • Waterfilters: Voor kleinere restaurants of restaurants met een kleiner budget kunnen waterkannen met waterfiltratie een redder in nood zijn. Deze eenvoudige waterkannen worden geleverd met een vervangbaar filter dat je kraanwater reinigt, zodat je klanten vers, lekker water krijgen. Ze zijn misschien niet zo effectief als grotere systemen, maar ze kunnen wel je waterkwaliteit verbeteren.
 • Boilers voor puntgebruik: Deze boilers zorgen ervoor dat er altijd heet water klaarstaat voor thee, koffie of andere warme dranken die je serveert. Je kunt ze onder gootstenen of drankpunten plaatsen, zodat je direct heet water hebt wanneer je het nodig hebt. Ze zijn energiezuinig en betekenen dat je geen grote boiler nodig hebt die extra energie verbruikt.
 • Hydratatiestations: Deze stations geven klanten een speciale plek om hun waterflessen of glazen bij te vullen. Je kunt ze uitrusten met filtersystemen, dispensers en borden die klanten aanmoedigen om gehydrateerd te blijven en hun flessen bij te vullen. Het is een geweldige manier om gezondheid, gemak en duurzaamheid te promoten.

Kortom, het beste drinkwatersysteem voor restaurant hangt af van hoe groot je zaak is, met welk budget je werkt en hoe milieuvriendelijk je wilt zijn. Maar als je je concentreert op opties die duurzaam en efficiënt zijn en je klanten tevreden houden, zul je zeker de perfecte oplossing vinden. Vergeet niet dat regelmatige controles en onderhoud essentieel zijn om ervoor te zorgen dat je water altijd veilig en van hoge kwaliteit is.


HORECA watersysteem

Als je een zaak runt in de HORECA (Hotel, Restaurant en Café) sector, is het meer dan een extraatje om ervoor te zorgen dat je klanten toegang hebben tot eersteklas drinkwater – het is een noodzaak. Het gaat niet alleen om het lessen van de dorst, maar ook om het verbeteren van de algehele klantervaring terwijl het je team makkelijker wordt gemaakt. Dus wat zijn enkele innovatieve kenmerken die je zou moeten overwegen voor het drinkwatersysteem in jouw horeca? Laten we eens kijken:

 • Geavanceerde filtratie: Met geavanceerde filtratietechnologie kun je water serveren dat niet alleen schoon is, maar ook geweldig smaakt. Meerfasige filtratiesystemen, waaronder actieve kool en omgekeerde osmose, werken onvermoeibaar om alle sporen van chloor, bezinksel of andere ongewenste gasten te verwijderen.
 • UV-sterilisatie: Door UV-sterilisatie aan je watersysteem toe te voegen, neem je die extra stap om ervoor te zorgen dat schadelijke micro-organismen tot het verleden behoren. Het gaat niet alleen om schoon water – het gaat om veilig water dat voldoet aan de hoogste hygiënische normen.
 • Temperatuurinstellingen op maat: Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om watertemperatuur. Door aanpasbare temperatuurinstellingen aan te bieden, speel je in op individuele smaken – of ze het nu gekoeld, op kamertemperatuur of heet willen. Bovendien wordt het bereiden van verschillende dranken een fluitje van een cent.
 • Optie voor bruisend water: Wie houdt er niet van een beetje sprankeling? Door je klanten de keuze te geven uit bruisend water, voeg je een extra niveau van verfijning toe aan hun drankopties. Het is een eenvoudig detail dat een breder publiek kan aanspreken.
 • Handenvrije uitgifte: In de wereld van vandaag is hygiëne alles. De introductie van aanraakvrije uitgifte technologie vermindert het risico op kruisbesmetting en biedt een hygiënischere ervaring. Of het nu een sensor of een voetpedaal is, handenvrij doseren is zo handig als het maar kan.
 • Real-Time Controle: Met slimme bewakings- en beheerfuncties kun je het waterverbruik, de filterstatus en algehele systeemprestaties in de gaten houden. Zo blijf je één stap voor, verminder je de uitvaltijd en zorg je ervoor dat de waterkwaliteit nooit verslapt.
 • Ingebouwde filtering: Zeg maar dag tegen lompe externe filters met een geïntegreerd waterfilter systeem. Dit bespaart niet alleen ruimte, maar maakt installatie ook een fluitje van een cent. Deze compacte units passen gemakkelijk in je bestaande sanitair en zorgen voor een krachtige maar onopvallende oplossing.
 • Persoonlijk merk: Maak je watersysteem onderdeel van je merkverhaal. Met de aanpasbare merk- en ontwerp opties kun je het uiterlijk van het systeem afstemmen op het interieur en de merkidentiteit van je zaak. Van logo’s en kleuren tot bewegwijzering, het draait allemaal om het creëren van een samenhangende merkervaring.

Een innovatief drinkwatersysteem dat is ontworpen voor de horeca (HORECA) kan de ervaring van de klant echt opfleuren en tegelijkertijd de bedrijfsvoering van de zaak vereenvoudigen. Door de toepassing van hightech filtratie methoden, UV-sterilisatie, aanpasbare bedieningselementen en intelligente bewakingsfuncties kan dit soort systeem de kwaliteit, veiligheid en handzaamheid van het geserveerde water serieus verbeteren. Ontdek gefilterd leidingwater kantoor. Wil je ook dat jouw werknemers meer water drinken op werk. Ook gefilterd leidingwater restaurant.