Gefilterd leidingwater kantoor

Gefilterd leidingwater op kantoor

Gefilterd leidingwater beschikbaar hebben op kantoor is niet alleen een stap in de richting van milieuvriendelijker zijn, maar het is ook een ongelooflijk praktische manier om ervoor te zorgen dat iedereen toegang heeft tot schoon en veilig drinkwater. Het is een keuze die niet alleen goed is voor de planeet, maar ook de gezondheid en het welzijn op kantoor bevordert. En op de lange termijn is het ook nog eens goed voor het budget. Alle info: drinkwatersysteem voor op kantoor

 • Voordelen voor de gezondheid: Door leidingwater te filteren, kunnen we ons ontdoen van vervuilende stoffen zoals chloor, lood en pesticiden, die soms stiekem in onze watervoorziening terechtkomen. Dit betekent dat iedereen op kantoor kan nippen aan schoon, veilig water, waardoor het risico op gezondheidsproblemen afneemt.
 • Smaakt beter: Wie wist dat leidingwater door het te filteren zoveel lekkerder kon smaken? Door elementen te verwijderen die een vreemde geur of een onaangename smaak veroorzaken, wordt gefilterd water een veel aantrekkelijkere optie. En als water lekker smaakt, is de kans groter dat iedereen gehydrateerd blijft – wat belangrijk is om onze hersenen scherp en ons lichaam gezond te houden.
 • Groenere optie: Overstappen op gefilterd leidingwater betekent dat we afscheid kunnen nemen van water in flessen en hallo zeggen tegen minder plastic afval en een kleinere ecologische voetafdruk. Het is een eenvoudige verandering die een groot verschil maakt – door duurzame bedrijfsvoering te ondersteunen en Moeder Aarde te helpen.
 • Bespaart geld: Natuurlijk zijn er wat initiële kosten voor het opzetten van een waterfiltersysteem, maar in het grote geheel is het een stuk goedkoper dan voortdurend flessenwater kopen. Vooral in grotere kantoren kan dit veel geld besparen.
 • Handiger: Met gefilterd leidingwater kun je je glas rechtstreeks uit de leiding vullen – je hoeft geen ruimte te zoeken voor al die waterflessen. Dit bespaart tijd en ruimte en maakt het leven een beetje gemakkelijker.
 • Verhoogt het moreel: Het aanbieden van schoon, lekker water is een eenvoudige maar effectieve manier om werknemers te laten zien dat hun gezondheid en welzijn belangrijk zijn voor het bedrijf. Het is een klein gebaar dat een groot verschil kan maken in het stimuleren van het moreel.
 • Bevordert hydratatie: Als drinkwater gemakkelijk verkrijgbaar is, is de kans groter dat iedereen drinkt en gehydrateerd blijft – een must om het energieniveau op peil te houden, geconcentreerd te blijven en de productiviteit de hele dag hoog te houden.
 • Veiligheid voor alles: Een waterfiltersysteem kan ervoor zorgen dat onze watervoorziening voldoet aan de gezondheids- en veiligheidsnormen – vooral belangrijk op plaatsen waar de kwaliteit van het leidingwater kan variëren. Dit houdt niet alleen iedereen veilig, maar beschermt het bedrijf ook tegen mogelijke gezondheidsproblemen.

Kortom, overstappen op gefilterd leidingwater op kantoor is een slimme zet – het is goed voor onze gezondheid, goed voor het milieu en vriendelijk voor onze portemonnee. Het is een eenvoudige maar belangrijke stap op weg naar een gezondere, groenere werkomgeving. Ontdek ook gefilterd leidingwater restaurants

Gefilterd leidingwater kantoor

Leidingwater filteren kantoor

Ervoor zorgen dat ons drinkwater veilig en van hoge kwaliteit is, is absoluut essentieel, en dat is waar waterfiltering om de hoek komt kijken. Met een verscheidenheid aan technologieën die we tot onze beschikking hebben, kunnen we een scala aan vervelende dingen verwijderen die zich in onze leiding of natuurlijke waterbronnen kunnen bevinden. Laten we eens kijken naar de soorten verontreinigingen die een goede waterfilter kan aanpakken:

 • Sediment: Heb je ooit gemerkt dat deeltjes zoals vuil, roest of zand je water troebel maken? Dat is sediment. Gelukkig kunnen sedimentfilters deze deeltjes opvangen, waardoor we helderder water krijgen en voorkomen dat andere filters verstopt raken.
 • Chloor: Hoewel chloor een nuttig ontsmettingsmiddel is bij de behandeling van stedelijk water, kan het ons water minder fris laten smaken en ruiken. Active Carbon filters verminderen het chloorgehalte, waardoor ons water beter smaakt en ruikt.
 • Lood: Dit schadelijke metaal kan ons water binnensluipen via oude leidingen en soldeer. Maar maak je geen zorgen – filters zoals omgekeerde osmose systemen en sommige koolstoffilters kunnen het loodgehalte verlagen, waardoor ons water veel veiliger is om te drinken.
 • Bacteriën en virussen: Deze kleine onruststokers kunnen een ernstige bedreiging vormen voor de gezondheid. Technologieën zoals Ultraviolet (UV) zuivering en microfiltratie kunnen deze micro-organismen vernietigen of verwijderen.
 • Bestrijdingsmiddelen en herbiciden: Chemische resten uit de landbouw kunnen hun weg vinden naar onze waterbronnen. Actieve koolstoffilters en omgekeerde osmose systemen blinken uit in het reduceren van deze verbindingen.
 • Geneesmiddelen: Medicijnresten kunnen in onze waterwegen terechtkomen door menselijk afval en verkeerde verwijdering. Geavanceerde filtratie methoden, waaronder koolstoffilters en omgekeerde osmose, kunnen helpen om hun aanwezigheid in ons drinkwater te verminderen.
 • Zware metalen: Niet alleen lood, maar ook andere zware metalen zoals kwik, cadmium en arsenicum kunnen ons water verontreinigen. Bepaalde media filters en omgekeerde osmose systemen zijn ontworpen om deze vervuilende stoffen aan te pakken.
 • Vluchtige organische stoffen (VOC’s): Deze chemicaliën uit verschillende huishoudelijke en industriële producten kunnen onze watervoorraden vervuilen. Actieve koolstoffilters zijn goed in het verminderen van VOC-niveaus en helpen zo potentiële gezondheidsrisico’s te minimaliseren.

Het kiezen van de juiste oplossing voor het filteren van water hangt af van wat er in je watervoorraad zit. Regelmatig onderhoud en het vervangen van filters zijn belangrijk om je drinkwatersysteem goed te laten werken. Om er zeker van te zijn dat je het schoonste, veiligste en lekkerste water drinkt, kun je overwegen om je water te laten testen op verontreinigingen en vervolgens je filter dienovereenkomstig te kiezen. Op die manier kun je je ontspannen in de wetenschap dat je water is zoals het hoort te zijn – vers, schoon en lekker om te drinken.


Drinkwatersysteem voor op kantoor

Een drinkwatersysteem op kantoor is een must. Het gaat erom iedereen – je team en je gasten – schoon en gezond drinkwater te bieden. Deze systemen maken gebruik van een combinatie van technologieën om onzuiverheden te verwijderen, waardoor de smaak en kwaliteit van het water verbetert.

Dit is wat er gewoonlijk gebeurt in een drinkwatersysteem – het is als een reis om ervoor te zorgen dat elke druppel water die je drinkt zuiver en veilig is:

 • Voorfiltratie: Zie dit als de uitsmijter bij de clubdeur. Het houdt grote deeltjes zoals vuil, bezinksel en roest tegen. Dit zorgt er niet alleen voor dat het water er goed uitziet en goed smaakt, maar beschermt ook de andere filters tegen verstopping of beschadiging.
 • Koolstoffiltratie: Hier komen actieve koolfilters om de hoek kijken. Ze helpen chloor, vluchtige organische stoffen (VOC’s) en andere chemicaliën te verwijderen die je water slecht kunnen laten smaken en ruiken. Hoe werkt het? Simpel. De verontreinigingen worden gevangen in de poriën van de koolstof.
 • Omgekeerde osmose: Veel systemen gebruiken deze techniek om een groot aantal onzuiverheden te verwijderen, waaronder opgeloste zouten, bacteriën, virussen en bepaalde chemicaliën. Het werkt door water door een semipermeabel membraan te duwen dat verontreinigingen tegenhoudt maar schoon water doorlaat.
 • UV-zuivering: Sommige systemen gebruiken ultraviolet (UV) licht om bacteriën, virussen en andere micro-organismen te doden door hun DNA te beschadigen. Dit zorgt ervoor dat je water microbiologisch veilig is om te drinken.
 • Mineralisatie: Na al die filtratie voegen sommige systemen mineralen toe aan het water, vooral als omgekeerde osmose is gebruikt. Dit verbetert de smaak en voegt gezondheidsvoordelen toe door de herintroductie van essentiële mineralen zoals calcium en magnesium.
 • Ontkalking: Als je te maken hebt met hard water, kunnen kalkremmers worden toegevoegd om de opbouw van mineralen in het systeem en apparaten, zoals koffiezetapparaten en waterkoelers, tegen te gaan.
 • Onderhoud en controle: Zoals bij elk systeem zijn regelmatig onderhoud en controle belangrijk om ervoor te zorgen dat het goed werkt en je veilig en schoon water blijft geven. Dit omvat het vervangen van filters, het schoonmaken van het systeem en het van tijd tot tijd testen van de waterkwaliteit.

Het opzetten van een goed waterfilter systeem op het werk heeft niet alleen te maken met gezondheid en welzijn. Het laat ook zien dat je hoge milieu- en veiligheidsnormen wilt handhaven. Houd bij het kiezen van een systeem dus rekening met je specifieke behoeften – de bron van je water, hoeveel water je gebruikt en de ruimte die je beschikbaar hebt.


Gefilterd water op kantoor : meer water drinken is gezond

Ervoor zorgen dat onze teamleden goed gehydrateerd blijven is absoluut essentieel voor een levendige en productieve werkomgeving. Gefilterd water is de onbezongen held van het kantoor, die iedereen voorziet van vers, lekker water dat niet alleen de dorst lest, maar ook voorziet in ieders hydratatiebehoefte.

Waarom is gefilterd water het levensbloed van onze werkomgeving? Dit is waarom:

 • Lekker water: Ooit gemerkt dat leidingwater soms een vreemde smaak of geur heeft? Dat komt door onzuiverheden en verontreinigingen. Onze filtratiesystemen rekenen hiermee af, waardoor het water lekkerder en aantrekkelijker wordt om de hele dag door te drinken. Zo wordt gehydrateerd blijven een plezier, geen karwei.
 • Gezondheid: Gefilterd water is een stapje beter dan ongefilterd leidingwater, omdat het potentieel schadelijke stoffen zoals chloor, lood en pesticiden verwijdert. Dit betekent dat elke slok de algehele gezondheid ondersteunt, ons helpt beter te concentreren, ons energieniveau hoog houdt en onze immuniteit een boost geeft.
 • Handig: Met waterkoelers of waterdispensers verspreid over de werkplek is het een fluitje van een cent om een glas water te pakken zonder de workflow te onderbreken. Deze gemakkelijke toegang ondersteunt goede hydratatiegewoonten, zodat iedereen zijn fles of beker kan bijvullen wanneer hij maar wil.
 • Groene vingers: Door gefilterd water te kiezen in plaats van water in flessen, verminderen we de hoeveelheid plastic afval en verkleinen we onze ecologische voetafdruk. Het is een kleine maar belangrijke manier om bij te dragen aan duurzaamheid, en het bevordert het gevoel van eco-verantwoordelijkheid binnen ons team.
 • Portemonneevriendelijk: Hoewel een waterfiltersysteem misschien een grote investering lijkt, blijkt het op de lange termijn kosteneffectiever te zijn dan voortdurend water in flessen kopen. Deze slimme besparing maakt gefilterd water een verstandige keuze om iedereen gehydrateerd te houden zonder veel geld uit te geven.
 • Gelukkige kampeerders: Als we gefilterd water van hoge kwaliteit leveren als onderdeel van onze kantoorvoorzieningen, is dat een duidelijke boodschap dat we geven om de gezondheid en het welzijn van ons team. Dit kan het moreel en de tevredenheid verhogen en een positieve en zorgzame werkcultuur bevorderen.
 • Hersenkracht: Goed gehydrateerd blijven is belangrijk voor cognitieve functies zoals concentratie, alertheid en geheugen. Met gefilterd water binnen handbereik is het waarschijnlijker dat iedereen zijn vochtgehalte op peil houdt, wat de productiviteit kan verhogen en vermoeidheid en aan uitdroging gerelateerde ziekten kan verminderen.
 • Minder ziektedagen: Het drinken van schoon, gefilterd water helpt bij het voorkomen van gezondheidsproblemen die gerelateerd zijn aan uitdroging en vervuild water, zoals buikklachten. Dit kan resulteren in minder ziektedagen, wat zorgt voor een betrouwbaarder en consistenter team.

Gefilterd water is de onbezongen held die hydratatie in de werkomgeving bevordert en een heleboel voordelen biedt, van gezondheid en productiviteit tot duurzaamheid voor het milieu en kostenbesparingen. Het is hoog tijd dat we een toast uitbrengen op gefilterd water en investeren in hoogwaardige filtratiesystemen om ons team gehydrateerd, gezond en klaar voor de start te houden.