Gefilterd leidingwater restaurant

Gefilterd leidingwater voor je restaurant en je klanten

Het belang van gefilterd kraanwater in restaurants kan niet genoeg worden benadrukt. Het speelt een cruciale rol bij het handhaven van de kwaliteit van het eten en drinken en bij de klanttevredenheid. Dit is waarom gefilterd kraanwater goed is voor zowel restaurants als hun klanten: Meer info over drinkwatersystemen

 • Verbeterde smaak van eten en drinken: Gefilterd water is vrij van onzuiverheden die de smaak van dranken en maaltijden kunnen veranderen. Het zorgt ervoor dat de originele smaken van je ingrediënten doorschijnen zonder overschaduwd te worden door de smaak van ongefilterd water.
 • Gezondere optie: Water uit de kraan kan verontreinigingen bevatten zoals chloor, lood en andere chemicaliën. Door gefilterd water te gebruiken, zorgen restaurants ervoor dat deze schadelijke stoffen niet in het eten of drinken terechtkomen, waardoor klanten een gezondere eetervaring hebben.
 • Kosteneffectief: Door gefilterd kraanwater te gebruiken hoeft het restaurant geen water in flessen te kopen. Dit kan na verloop van tijd leiden tot aanzienlijke besparingen, die weer geïnvesteerd kunnen worden in het verbeteren van andere aspecten van het restaurant.
 • Verbeterde klanttevredenheid: Klanten waarderen het als restaurants een stapje extra zetten voor hun gezondheid en veiligheid. Het serveren van gefilterd water laat zien dat het restaurant geeft om het welzijn van zijn klanten, wat kan helpen bij het opbouwen van vertrouwen en loyaliteit.
 • Beter voor koken en schoonmaken: Gefilterd water is ook goed voor andere restaurantactiviteiten zoals koken en schoonmaken. Het helpt bij het schoonhouden van de keuken en het keukengerei, wat bijdraagt aan de algehele voedselveiligheid.
 • Essentieel voor apparatuur: Waterfilters zijn niet alleen belangrijk voor kraanwater, maar ook voor de vele machines die in een restaurant worden gebruikt, zoals koffiezetapparaten en ijsmachines. Deze apparaten functioneren beter en gaan langer mee als ze gefilterd water gebruiken.
 • Positieve invloed op het milieu: Door te kiezen voor gefilterd kraanwater in plaats van flessenwater dragen restaurants bij aan het verminderen van plastic afval, wat aansluit bij de groeiende vraag van consumenten naar milieuvriendelijke praktijken.
 • Kwaliteitscontrole: Met een waterfilter systeem hebben restaurants meer controle over de kwaliteit van het water dat ze in hun zaak gebruiken. Deze consistentie zorgt ervoor dat de smaak en kwaliteit van het eten en drinken constant blijven.

Kortom, de integratie van gefilterd kraanwater in je restaurant kan de eetervaring van je klanten aanzienlijk verbeteren, terwijl de zaak er op verschillende manieren van profiteert. Het is een investering die het overwegen waard is voor elk restaurant dat service en producten van topkwaliteit wil leveren. Ook water filteren? Meer info over drinkwatersystemen

Gefilterd leidingwater restaurant

Leidingwater drinkwatersysteem voor restaurant

Bij het installeren van een leidingwater drinkwatersysteem in een restaurant is het essentieel om rekening te houden met verschillende factoren om ervoor te zorgen dat het systeem voldoet aan je behoeften en veilig, schoon water levert aan je klanten. De beslissing is niet alleen cruciaal om gezondheidsredenen, maar draagt ook bij aan de smaak en kwaliteit van het eten en drinken dat in je zaak wordt geserveerd.

 • Budget: Eerst en vooral moet je rekening houden met je budget en de totale kosten van het systeem. Dit omvat niet alleen de initiële kosten van het systeem zelf, maar ook de installatiekosten, filtervervangingen en doorlopend onderhoud.
 • Filtratie technologie: Het type filtratie technologie dat door het systeem wordt gebruikt is een andere kritieke factor. Enkele veelgebruikte technologieën zijn actieve kool en omgekeerde osmose. De gekozen technologie moet verontreinigingen effectief verwijderen zonder de nuttige mineralen te verwijderen.
 • Waterverbruik: Je moet ook rekening houden met de hoeveelheid water die je restaurant gebruikt. Een filtratie systeem moet het waterverbruik van je restaurant aankunnen zonder de service te vertragen of de kwaliteit van het water aan te tasten.
 • Installatie en onderhoud: Het gemak van installatie en onderhoud is een andere belangrijke overweging. Een systeem dat gemakkelijk te installeren en te onderhouden is, kan je tijd besparen en operationele onderbrekingen verminderen.
 • Positie van de kraan: De positie van de kraan ten opzichte van het aanrecht is een andere factor om rekening mee te houden, vooral als je een waterzuiveraar voor onder het aanrecht installeert. De kraan moet zo geplaatst worden dat hij makkelijk bereikbaar is en efficiënt gebruikt kan worden.
 • Kwaliteit van het water: De kwaliteit van je plaatselijke watervoorziening kan ook invloed hebben op het type filtratie systeem dat je nodig hebt. Als je plaatselijke watervoorziening veel verontreinigingen bevat, heb je misschien een geavanceerder filtratie systeem nodig.
 • Bescherming tegen vervuiling: Een filtratie systeem van hoge kwaliteit kan je bedrijf helpen beschermen tegen de gevaren van waterverontreiniging. Ongefilterd water kan verschillende verontreinigingen bevatten die de smaak van je eten en drinken negatief kunnen beïnvloeden en mogelijk gezondheidsrisico’s met zich meebrengen.
 • Smaak en veiligheid: Tot slot zijn smaak en veiligheid van het grootste belang. Een filtratie systeem moet de smaak van je water verbeteren en ervoor zorgen dat het veilig is voor consumptie. Dit kan de algehele eetervaring voor je klanten verbeteren en bijdragen aan de reputatie van je restaurant.

Concluderend is het kiezen van het juiste waterfiltratie systeem of drinkwatersysteem voor horeca een kritieke beslissing die een zorgvuldige afweging van verschillende factoren vereist. Door rekening te houden met je budget, het type filtratie technologie, je waterverbruik, onderhoudsbehoeften, de plaatsing van de kraan, de plaatselijke waterkwaliteit, bescherming tegen vervuiling en de smaak en veiligheid van je water, kun je een systeem kiezen dat het beste past bij de behoeften van je restaurant. Het is een investering die niet alleen de gezondheid van je klanten beschermt, maar ook de kwaliteit van je eten en drinken verbetert.