Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer: 4 factoren die de prijs beïnvloeden

Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer: 4 factoren die de prijs van een infrarood sauna beïnvloeden

Als u op zoek bent naar een ontspannende en weldadige manier om uw stress weg te zweten, is een infrarood sauna misschien wel iets voor u.

Infrarood sauna’s verschillen van traditionele sauna’s doordat ze gebruik maken van infraroodlampen (in plaats van hete stenen of stoom) om het lichaam rechtstreeks te verwarmen, wat resulteert in een meer verdraaglijke warmte die nog steeds zweet en ontgifting opwekt.

Maar als u hebt overwogen om er een voor thuis aan te schaffen, hebt u zich misschien laten afschrikken door de kosten.

Hoeveel kost een infrarood sauna eigenlijk?

Dat hangt af van een paar factoren.


Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer: 4 factoren die de prijs beïnvloeden

Grootte van infrarood sauna

Zoals bij elke sauna is de grootte belangrijk.

Infrarood sauna’s zijn er in verschillende maten, van modellen voor één of twee personen tot grotere modellen die plaats bieden aan maximaal zes personen.

Het spreekt voor zich dat hoe groter de sauna, hoe duurder deze zal zijn.

Als u een model wilt dat meer verticale ruimte biedt (zodat u kunt staan in plaats van zitten), betaalt u daar ook meer voor.

Houtsoort

Net als bij elk ander meubelstuk is het soort hout dat voor de constructie wordt gebruikt een factor die de prijs van een infrarood sauna kan beïnvloeden.

Western Red Cedar is een veelgebruikte houtsoort, omdat het duurzaam is en enigszins bestand tegen schimmel en bacteriegroei.

Als u echter kiest voor houtsoorten als Scandinavisch sparrenhout of hemlock (die ook populair zijn), kunt u verwachten iets meer te betalen.


Factoren die de kosten van uw infrarood sauna beïnvloeden

Bent u geïnteresseerd in de aanschaf van een infrarood sauna? Vraagt u zich af hoeveel deze zal kosten? De prijs van een infrarood sauna kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Deze omvatten het gebruikte houttype, de grootte en het ontwerp van de sauna, evenals extra functies en upgrades. Daarnaast kan het merk dat u kiest ook van invloed zijn op de prijs. Het is belangrijk om met al deze factoren rekening te houden bij uw aankoop om er zeker van te zijn dat u waar voor uw geld krijgt. Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer? Laten we eens kijken naar de factoren die de prijs van infrarood sauna’s beïnvloeden.

Verwarmingscapaciteit

Hoewel elke infrarood sauna warmte produceert, kan de verwarmingscapaciteit sterk variëren.

Sommige modellen kunnen hogere temperaturen bereiken, terwijl andere een gematigdere warmte bereiken.

Als u op zoek bent naar een sauna die bijzonder heet kan worden (meer dan 140 graden Fahrenheit), zult u iets meer moeten uitgeven.

Extra functies van infrarood sauna

Tot slot, zoals bij elk product, kan de prijs van een infrarood sauna variëren op basis van extra functies en voorzieningen.

Sommige sauna’s hebben ingebouwde speakers en Bluetooth, terwijl andere chromotherapie (met gekleurd licht om ontspanning en genezing te bevorderen) of lichttherapie (met specifieke golflengtes om verschillende aandoeningen te behandelen) bieden.

Hoewel deze functies de kosten kunnen verhogen, zorgen ze ook voor een aangenamere sauna-ervaring.

Het resultaat?

De prijs van een infrarood sauna kan variëren van een paar honderd tot enkele duizenden euro’s, afhankelijk van de hierboven genoemde factoren.

Als u weinig geld hebt, overweeg dan een kleiner model dat gemaakt is van een minder dure houtsoort (zoals Scandinavisch vurenhout) en een meer gematigde verwarmingscapaciteit heeft.

Als je echter op zoek bent naar een luxueuzere ervaring met alle toeters en bellen, betaal dan iets meer voor een groter model van hoogwaardige materialen dat kan opwarmen tot vulkanische temperaturen.

Wat uw budget ook is, investeren in een infrarood sauna kan een geweldige manier zijn om uw gezondheid en welzijn een boost te geven.

Begin met besparen, begin met zweten

  • Overweeg uw budget en de gewenste functies voordat u de sprong waagt
  • Kijk of er uitverkoop en kortingen zijn om de kosten te drukken
  • Vraag naar financieringsmogelijkheden als je niet vooruit kunt betalen
  • Concentreer je op de mogelijke gezondheidsvoordelen op lange termijn, die de initiële kosten de moeite waard kunnen maken.

Zo, dat was het dan.

Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer?

Dat hangt af van de grootte, het hout, de verwarmingscapaciteit en de extra functies.

Maar met een beetje onderzoek en besparingen kunt u genieten van alle voordelen van een sauna in het comfort van uw eigen huis.

Veel plezier met zweten!


Hoeveel kost een infrarood sauna ongeveer: 4 factoren die de prijs beïnvloeden