Waar moet u op letten bij het kopen van een infraroodsauna: 4 belangrijke kenmerken

Waar moet u op letten bij het kopen van een infraroodsauna: 4 belangrijke kenmerken

Waarop te letten bij de aankoop van een infraroodsauna | gids


Infraroodsauna’s, vaak infraroodcabines genoemd, zijn de afgelopen jaren steeds populairder geworden vanwege hun lange lijst therapeutische voordelen.

Ze zijn niet alleen geweldig om af te vallen en je huid te reinigen, maar ze kunnen ook helpen bij het verlichten van stress, vermoeidheid en kunnen zelfs je immuniteit verbeteren.

Er zijn echter zoveel opties op de markt dat het een uitdaging kan zijn om te weten waar u op moet letten bij het kopen van een infraroodsauna.

Hier zijn vier belangrijke kenmerken waar u op moet letten voordat u tot aanschaf overgaat.


Waar moet u op letten bij het kopen van een infraroodsauna: 4 belangrijke kenmerken

Type infraroodverwarming

Het type infraroodverwarming dat in de sauna wordt gebruikt, is een cruciale factor om rekening mee te houden.

Er zijn drie soorten infraroodstralers: ver, middel en dichtbij.

Verre infraroodstralers hebben een langere golflengte en dringen diep in de huid, waardoor ze de meeste therapeutische voordelen bieden.

Midden-infraroodverwarmers hebben een kortere golflengte, waardoor ze ideaal zijn voor pijnverlichting, terwijl nabij-infraroodverwarmers niet zo veel gebruikt worden als de andere twee types.

Bouwkwaliteit en gebruikte materialen

De bouwkwaliteit en de gebruikte materialen zijn niet alleen cruciaal voor de levensduur van de sauna, maar ook voor de veiligheid.

Zorg ervoor dat het frame en de wanden van de sauna stevig zijn en gemaakt van hout van goede kwaliteit, zoals cederhout, dat bestand is tegen schimmel en meeldauw.

Zorg er ook voor dat de kachel goed beschermd is en dat de sauna goed ventileert om oververhitting te voorkomen.


Tips van experts voor het kopen van een infraroodsauna: Belangrijkste kenmerken

Bent u op zoek naar een manier om thuis te ontspannen en te ontgiften? Dan is een infraroodsauna misschien precies wat u nodig hebt, maar hoe kiest u de juiste met zoveel modellen op de markt? Let op belangrijke kenmerken zoals het type verwarming (koolstof of keramisch), de kwaliteit van het hout, de bedieningspanelen, de EMF-niveaus en de garantie. Koolstofkachels zijn efficiĆ«nter en gaan langer mee, terwijl keramische kachels een diepere warmtepenetratie bieden. Het hout moet onbehandeld zijn, hypoallergeen en bestand tegen barsten en kromtrekken. De bedieningspanelen moeten gebruiksvriendelijk zijn en snel reageren, met timers, temperatuurinstellingen en vooraf ingestelde programma’s. De EMF-niveaus moeten laag zijn om je blootstelling aan straling te minimaliseren. Tot slot moet de garantie alle belangrijke onderdelen dekken en ervoor zorgen dat je waar voor je geld krijgt. Veel plezier met zweten!

Grootte en ruimte

Bij het kiezen van een infraroodsauna moet u rekening houden met de grootte en de beschikbare ruimte in de ruimte waar u de sauna wilt installeren.

Infraroodsauna’s zijn er in verschillende maten, van eenpersoonsmodellen tot grotere modellen die plaats bieden aan maximaal vier personen.

Houd ook rekening met de ruimte die nodig is voor de sauna, want sommige modellen hebben aan alle kanten ruimte nodig voor een goede ventilatie.

Extra functies

Veel infraroodsauna’s worden geleverd met extra functies naast de kachels zelf.

Dit kan variƫren van muziekspelers tot chromotherapieverlichting en zuurstofionisators.

Hoewel deze functies misschien niet noodzakelijk zijn, kunnen ze bijdragen aan uw algehele ervaring en extra gezondheidsvoordelen bieden.

Het resultaat?

Neem bij de aanschaf van een infraroodsauna de tijd om te kijken naar het type infraroodstraler, de bouwkwaliteit en gebruikte materialen, de grootte en benodigde ruimte en eventuele extra functies.

Zo koopt u de juiste infraroodsauna voor uw behoeften en profiteert u optimaal van dit fantastische therapeutische hulpmiddel.

  • Kortom, let bij het kopen van een infraroodsauna op het type infraroodstraler, de bouwkwaliteit en gebruikte materialen, de grootte en benodigde ruimte en eventuele extra functies.
  • Zorg ervoor dat de kachel goed beschermd is en een goede ventilatie heeft om oververhitting te voorkomen.
  • Kies een sauna van kwaliteitshout, zoals cederhout, dat bestand is tegen schimmel en meeldauw.
  • Houd rekening met de grootte en de ruimte die de sauna nodig heeft, vooral de vrije ruimte aan alle kanten.
  • Zoek naar extra functies, zoals muziekspelers en chromotherapieverlichting, om uw sauna-ervaring te verbeteren.

Waar moet u op letten bij het kopen van een infraroodsauna: 4 belangrijke kenmerken